En Zor Üniversite Bölümleri

Sadece bir mazoşist, zor olduğu gerçeğine dayanarak bir üniversite bölümünü seçer . Aslında,  en popüler üniversite bölümleri  genellikle en  az  zor seçeneklerden bazılarıdır. Bir ana dal seçerken bu faktörleri dikkate almak önemlidir .

Hangi ana dalların zor veya kolay olduğuna karar vermede bir dereceye kadar öznellik vardır. Bu ana dalların çoğu, belirli becerilere uygun olabilecek türdendir. Örneğin, mükemmel matematik becerilerine sahip biri, matematiği kolay bir ana dal olarak görebilir. Öte yandan, bu alanda korkunç bir performans sergileyen bir kişi farklı bir görüşe sahip olacaktır.

Bununla birlikte, bir ana dalın, ne kadar çalışma süresinin gerekli olduğu, laboratuvarlarda ne kadar zaman harcandığı veya sınıf ortamı dışındaki diğer görevlerin yerine getirilmesi gibi zorluk seviyesini belirlemeye yardımcı olan belirli yönleri vardır. Başka bir kriter, ölçülmesi zor bir ölçüm olan verileri analiz etmek veya raporlar hazırlamak için gereken zihinsel enerji miktarı olacaktır.

Indiana Üniversitesi tarafından yürütülen Ulusal Öğrenci Katılımı Anketi, binlerce  öğrenciden sınıfta başarılı olmak için gereken hazırlık süresi miktarı konusunda kendilerini değerlendirmelerini istedi. Haftalık en yüksek zaman gereksinimini (22.2 saat) gerektiren ana dal, en az zaman gerektiren ana dalın (11.02 saat) iki katıydı. En zor ana dalların yarısından fazlası tipik olarak bir doktora derecesine yol açar. Bununla birlikte, ileri derece olsun veya olmasın, bu disiplinlerin büyük çoğunluğu ABD medyan ortalamasından çok daha fazlasını öder ve bazıları iki katı kadar öder.

Peki, bu “zor” ana dallar nelerdir ve öğrenciler bunları neden dikkate almalı?

01

 

Mimari

masanın üzerinde haddelenmiş planlar
 Rıza Estakrian/Getty Images

Hazırlık Süresi: 22,2 saat

İleri Derece Gerekli: Hayır

Kariyer Seçeneği:

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, mimarlar ortalama yıllık 76.930 dolar maaş alıyorlar. Bununla birlikte, arazi alt bölümü endüstrisindeki mimarlar 134.730 dolar kazanırken, bilimsel araştırma ve geliştirme hizmetlerinde çalışanlar 106.280 dolar kazanıyor. 2024 yılına kadar mimarlara olan talebin %7 oranında artması bekleniyor. Mimarların yaklaşık %20’si serbest meslek sahibidir.

02

 

Kimya Mühendisliği

behere sıvı döken kişi
Maskot/Getty Images

Hazırlık Süresi: 19.66 saat

İleri Derece Gerekli: Hayır

Kariyer Seçeneği:

Kimya mühendisleri, ortalama yıllık 98.340 ABD doları ücret almaktadır. Petrol ve kömür ürünleri imalat sanayinde ortalama yıllık ücretler 104.610$’dır. Bununla birlikte, 2024 yılına kadar, kimya mühendisleri için büyüme oranı %2’dir ve bu, ulusal büyüme hızından daha yavaştır.

03

 

Havacılık ve Uzay Mühendisliği

tellere bakan iki kadın
Interhaus Productions/Getty Images

Hazırlık Süresi: 19.24 saat

İleri Derece Gerekli: Hayır

Kariyer Seçeneği:

Havacılık ve uzay mühendislerinin sınıflandırılması, havacılık ve uzay mühendislerini içerir. Her ikisi de çabaları için iyi bir maaş alıyor ve ortalama yıllık 109.650 dolar maaş alıyor. Ortalama maaşların 115.090 dolar olduğu federal hükümet için en çok çalışan onlar. Ancak, 2024’e kadar BLS, bu meslek için iş büyüme oranında %2’lik bir düşüş öngörüyor. Büyük çoğunluğu havacılık ürünleri ve parça imalat endüstrisinde çalışmaktadır.

04

 

Biyomedikal mühendisliği

laboratuvardaki kadın
Tom Werner/Getty Images

Hazırlık Süresi: 18.82 saat

İleri Derece Gerekli: Hayır

Kariyer Seçeneği:

Biyomedikal mühendisleri yıllık ortalama 75.620 dolar maaş alıyor. Ancak ilaç şirketlerinde çalışanlar 88.810 dolar kazanıyor. Buna ek olarak, biyomedikal mühendisleri, BLS’nin fiziksel, mühendislik ve yaşam bilimleri endüstrisi olarak sınıflandırdığı araştırma ve geliştirmede çalışan en yüksek ortalama yıllık maaşı (94.800 ABD doları) aldı. Ayrıca, bu profesyonellere olan talep çatıdan geçiyor. 2024’e kadar, %23’lük iş büyüme oranı, bunu ülkedeki en hızlı büyüyen işlerden biri yapıyor.

05

 

Hücre ve Moleküler Biyoloji

kadın titre sıvı
Tom Werner/Getty Images

Hazırlık Süresi: 18.67 saat

İleri Derece Gerekli:  Doktora araştırma ve akademideki işler için

Kariyer Seçeneği:

Mikrobiyologlar ortalama yıllık 66.850 dolar maaş alıyorlar. Federal hükümet, fizik, mühendislik ve yaşam bilimlerinde araştırma ve geliştirmede ortalama 74.750 dolar ile karşılaştırıldığında, yıllık ortalama 101.320 dolarlık maaşla en yüksek ücretleri ödüyor. Bununla birlikte, 2024’e kadar talep, kasvetli bir %4 ile ortalamadan daha yavaş.

06

 

Fizik

makine kullanan insanlar
Hisayoshi Osawa/Getty Images

Hazırlık Süresi: 18.62 saat

İleri Derece Gerekli: Doktora araştırma ve akademideki işler için

Kariyer Seçeneği:

Fizikçiler ortalama yıllık 115,870 dolar maaş alıyorlar. Bununla birlikte, bilimsel araştırma ve geliştirme hizmetlerinde ortalama kazanç 131.280 $ ‘dır. İş talebinin 2024 yılına kadar %8 artması bekleniyor.

07

 

Astronomi

uydular ile Samanyolu'nun geniş görünümü
Haitong Yu/Getty Images

Hazırlık Süresi: 18.59 saat

İleri Derece Gerekli: Doktora araştırma veya akademideki işler için

Kariyer Seçeneği:

Gökbilimciler ortalama yıllık 104.740 dolar maaş alıyorlar. Federal hükümet için çalışan en yüksek ücretleri – ortalama yıllık 145.780 dolar – kazanıyorlar. Bununla birlikte, BLS, 2024’e kadar yalnızca ortalamadan çok daha yavaş olan %3’lük bir iş büyüme oranı öngörüyor.

08

 

biyokimya

küçük şişe ile tehlikeli madde giysisi kadın
Caiaimage/Rafal Rodzoch/Getty Images

Hazırlık Süresi: 18.49 saat

İleri Derece Gerekli:  Doktora araştırma veya akademideki işler için

Kariyer Seçeneği:

Biyokimyacılar ve biyofizikçiler, yıllık ortalama 82.180 dolar maaş alıyorlar. En yüksek ücretler (100.800$) yönetim, bilimsel ve teknik danışmanlık hizmetlerindedir. 2024 yılına kadar, iş büyüme oranı kabaca %8’dir.

09

 

biyomühendislik

laboratuvarda iki kişi
Kahraman Görüntüleri/Getty Görüntüleri

Hazırlık Süresi: 18.43 saat

İleri Derece Gerekli: Hayır

Kariyer Seçeneği: BLS, biyomühendisler için istihdam sağlamaz. Bununla birlikte, PayScale’e göre, biyomühendislik alanında lisans derecesine sahip mezunlar, yıllık ortalama 55.982 ABD Doları ücret almaktadır.

10

 

Petrol Mühendisliği

sitede petrol mühendisi
Kahraman Görüntüleri/Getty Görüntüleri

Hazırlık Süresi: 18.41

İleri Derece Gerekli: Hayır

Kariyer Seçeneği:

Petrol mühendisleri için ortalama maaş 128.230 dolar. Petrol ve kömür ürünleri imalatında biraz daha az (123.580$) ve petrol ve gaz çıkarma endüstrisinde biraz daha fazla (134.440$) kazanıyorlar. Bununla birlikte, petrol mühendisleri en çok (153.320 $) çalışarak kazanıyor

 

Alt çizgi

En zor üniversite bölümleri önemli miktarda zaman ve enerji gerektirir ve öğrenciler bu seçimlerden kaçınmaya eğilimli olabilir. Ama bir deyiş var, “Kolay olsaydı, herkes yapardı.” Mezunların bol olduğu derece alanları, işçi arzı talebi aştığı için çok daha az ödeme eğilimindedir. Bununla birlikte, “zor” ana dallar, daha az seyahat edilen yollardır ve daha iyi ücretli işlere ve daha yüksek düzeyde iş güvenliğine yol açması daha olasıdır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir