Neden Tırnaklarımız Var?

Tırnaklar, boyandıklarında ellere gibi bir ışıltı katabilirler ve bazı insanlar için gitar penası veya hatta sırt kaşıyıcı yerine geçebilirler.

Tırnaklar

Bununla birlikte, bu anlayışlı hizmetler, insanların keratin açısından zengin kaplamaları parmak uçlarımızda kullanmamızın nedeni değildir. Wisconsin-Madison Üniversitesi’nden biyolojik antropolog John Hawks, “Primat olduğumuz için tırnaklarımız var” dedi.

Tırnaklar, insanlar da dahil olmak üzere primatları diğer memelilerden ayıran özelliklerden biridir . Esasen düzleştirilmiş pençe biçimleridir.

Hawks, “Çoğu memelinin pençeleri var” dedi . “Onları bir şeylere tutunmak, bir şeylere tırmanmak, bir şeyleri tırmalamak ve çukur kazmak için kullanıyorlar.”

Bilim adamları, primatların pençelerini kaybettiklerinden ve hareket etmeye yardımcı olmak için çivilerle kaplanmış geniş parmak uçlarını şekillendirdiğinden şüpheleniyorlar. Memeli atalarımız büyük ağaç gövdelerine tırmanırken pençeler mükemmel bir tutuş sağlarken, daha küçük dalları yakalamaya çalışan daha büyük gövdeli primatlar için ağaç kanopilerinde meyve için çabalarken bir baş belası olurdu. Bunun yerine, primatlar kavramak için yapılmış daha geniş parmak uçları geliştirdiler.

Yaklaşık 2,5 milyon yıl önce, fosil kanıtları, ilk insanların ilk olarak taş aletleri aldığını gösteriyor; bu, atalarımızın da önceki primatlardan daha da geniş parmak uçları geliştirdiği yaklaşık olarak aynı zamana denk geliyor. Bugüne kadar, insanlar diğer primatlardan daha geniş parmak uçlarına sahipler.

Hawks, tırnakların geniş parmak uçlarını desteklemeye yardımcı olan bir uyarlama mı yoksa pençelerin kaybından kaynaklanan bir yan etki mi olduğu belirsizdir.

Tırnakların bir diğer nedeni: Bir kişinin sağlığının görsel bir reklamı olarak hizmet ettiklerini söylemiştir. Örneğin, yetersiz beslenme tırnakların rengini değiştirebilirken, tırnaklardaki küçük çukurlar cilt durumu sedef hastalığına işaret edebilir .

Sağlıklı bir tırnağın rengi dokunulduğundan pembe- pembemsi beyaz olmalıdır. Eğer tırnaklarınız mat ya da çizgi çizgi başka renk ise gizli bir sağlık probleminiz olabilir.

  • Yeşil tırnaklar, bakteriyal enfeksiyonun göstergesidir.
  • Tırnakta kırmızı çizgiler, kalp kapağı enfeksiyonunun işareti olabilir.
  • Mavimsi tırnaklar, kandaki oksijen seviyenizin düşük olduğunu gösterir.
  • Mat tırnaklar, vitamin eksikliğinin işaretidir.
  • Beyaz tırnaklar, hepatit gibi karaciğer hastalıklarının belirtisidir.
  • Tırnakta koyu renk şeritler, yaşlanma ve konjestif kalp yetmezliği ile bağlantılıdır.
  • Tırnaklarınızı iyice temizleyin ve hangi renkte olduğunu görün, tırnaklarınız size bir şeyler söylüyor olabilir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir