Mars Nasıl Bir Dizidir?

Yönetmenliğini Ron Howard ve Brian Grazer’in yaptığı Mars dizisi, günümüzde Mars gezegenine gitmek için yapılan çalışmalardan yararlanarak gelecekte elimizdeki imkanlarla ”Marsa Gitsek Nasıl Olurdu Acaba?” sorusu üzerine kurgulanmış dizi-belgesel tadında bir yapıttır.

Bana belgesel hakkında o kadar bilgi verip 10 dakika beni burada tutma” diyen arkadaşlar için erkenden söyleyeyim. Benim puanım 10 üzerinden 7. 10 puan verdiğim dizi ya da filmler ”Oha! çok iyiymiş bu” dediklerim olur genelde. Bilmeyenlerin bilmesinde fayda var.

Mars Dizisi

Gel Gelelim Mars Dizisine!

Eğer astronomiyle aranız az çok iyiyse veya konuya hakimseniz pilot bölümde verilen bilgiler, aktarılan olaylar oha dedirtmiyor. Ancak heyecanlı kılan şu; insanların Mars’a gidip orada bir koloni oluşturacak olması. Bunun için iki üç bölüm izlenilip sonra kapatıyorsunuz diziyi. Şahsen ben öyle yaptım. İleride kaldığım yerden tekrar izler miyim bilmiyorum. Dediğim gibi konuya aşinaysanız dizide Mars’a gitmek bile sizde bir şeyler uyandırmayabilir.

Diğer yandan diziye katılan drama, şimdiki anlatımlar ve 2033 yılında yaşanılanların kurgulanması epey iyi. Zaten böyle bir diziyi de drama olmadan düşünemezdik. Sonuçta Mars gezegenine gidiyorsun. 6 aylık upuzun bir yolculuk gülüp geçilecek bir şey değil. Her ne kadar dizide gezegene Mars ekibi sağlıklıklı bir şekilde ulaşmış olsa da ben hala nasıl kafayı yemeden ulaştıklarını merak ediyorum (Biliyorum eğitimliler).

Pilot bölüm ve sonraki birkaç bölümde Mars ekibinin kaptanlarının ölmesi beni ayrıca şaşkına uğrattı. Genelde bu tip yapımlarda en sevilen ikinci karakter ölürken bu dizide Marsa’a inildiğinde ekibi yönetecek, dağılmamasını sağlayacak, işleri rayına oturtacak kişiyi öldürdüler. Bu güzeldi. (Evet biliyorum, hepsi eğitimli ve bir B planları var).

Düşüncelerim ve gözlemlerin bu dizi için bu kadar. Pilot bölümü açıp biraz izlemeyi deneyin. Çok çok sevebilme ihtimaliniz de bulunuyor. İyi seyirler.

Sizlere bir kitap önerisi: Tanrı’nın Formülü – Kitap Yorumu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir