The 100 Nasıl Dizidir? Konusu ve Daha Fazlası

Konusu: The 100, nükleer savaş sonrası uzay istasyonuyla Dünya’dan ayrılan son insan türünün 97 yıl sonra tekrardan Dünyaya dönmesini konu alan bilim kurgu dizidir.

The 100

Fütürizm her zaman bizlere inanılmaz bir geleceği anlatır. Mega akıllı yapılar, uçan arabalar, kırmızı sütyenli görevli kızlar ve dahası… Gelişen teknolojinin kötü insanların elinde birer felakete dönüşeceği pek az anlatılır. İşte The 100 adlı dizi bizlere karanlık geleceğimizi anlatıyor. Diziye sadece nükleer silahlanma sonrası uzaya çıkan insanların Dünya’ya geri dönüşlerinde yaşadıkları maceralar şeklinde bakmamak gerekiyor. Kanunların düzenlediği toplumlar, toplumların düzenlediği kanunlar, bireylerin yeni gruplar içindeki tutumlarından tutun örgütsel davranışın temel ilkelerine kadar her şeyi farklı bir bakış açısıyla bu dizede bakabilirsiniz.

The 100 İzlenmeye Değer mi?

Dizinin pilot bölümünü oldukça severek izledim ve ardından açtığım 2-3 bölümde aksiyon ve drama gücünü korudu. Sonraki bölümler nasıl göreceğiz. Şimdi dizi hakkında biraz daha bilgi vermek istiyorum.

Dünya’da yaşanan nükleer savaş sonrası yaşanılamaz bir hal alan gezegenimizden bir grup insan son çareyi uzaya gitmekte, Dünya’dan uzaklaşmakta bulur. Dünya’dan ayrılışlarının 97. yılında giderek oksijenleri ve diğer ekipmanları tükenmeye başlar. Uzay istasyonu içinde kaynakların kısıtlı olması nedeniyle en ufak bir hatanın cezası ölümdür. Ve istasyonun oksijen seviyesinin git gide tükendiğini bilen Ark yöneticileri (İstasyonun adı Ark bu arada) istasyon içinden 320 kişiyi uzay boşluğuna atmakta bulur son çareyi. Böylelikle istasyon içindeki kaynakların kendilerini daha fazla idare edeceğini, insan türünü devam ettirebileceğini düşünür.

Dizide Ark senatörlerinden biri olan Abigail Giffin, hapishanede tutulan suçlu çocukların Dünya gezegenine gönderilmesini ve Dünya’da yaşam olup olmadıklarını bakmalarını ister. Hapishanede kendi kızı da vardır ve kendi kızı da dahil diğer çocuklar Ark’ta kaldığı sürece 18 yaşını doldurduklarında uzay boşluğuna atılacağını bilir. Ardından hapishanede bulunan yüz çocuk bir kapsüle koyularak Dünya’ya gönderilir.

İzleyin…

Evet bu diziyi izleyin. Dünya savaş sonrası nereye dönüşmüş, radyasyon gezegenimizi ne hala getirmiş bir bakın. Ortalıkta gezen kural tanımaz 100 tane çocuk olduğunu unutmayın. Ayrıca bu dizi Kass Morgan’ın kitabından uyarlamadır. Kitabını okumanızı da öneririm.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir