Sumatra Kaplanı Öldürüldü

Nesli tükenmekte olan türler için, sadece bir hayvanın ölümü, grubun geleceğini tehdit ediyor. Son zamanlarda, nadir rastlanan bir Sumatra kaplanı tesadüfi olmayacak bir şekilde avcının kurbanı oldu.

Yerliler, bir dişi kaplanın, Endonezya’nın Riau ilindeki Muara Lembu köyünde bir avcının yerleştirdiği bir domuz tuzağına düştüğü bir Sumatran koruma ajansına bildirdi.

Endonezya’daki Sumatra adasındaki bir avcı, bu hafta başlarında vahşi bir domuzu yakalamayı umarak bir tuzak kurdu. Ancak iki gün önce (25 Eylül) avcı, kapana yakalanan çok daha büyük bir hayvan keşfetti: adanın nadir, nesli tükenmekte olan büyük kedilerinden biriydi.

Yerliler, tuzağa düşen kaplanı yerel koruma görevlilerine bildirdi, ancak olay yerine vardıklarında kaplan ortalıktan çoktan kaybolmuştu. Dün (26 Eylül) kaplanın cesedi yakınlarda bulundu ve yetkililer, hayvanın boynunun etrafında sıkıca sıkışmış bulunan tuzaktan bir ipin hayvanı öldürdüğünden şüpheleniyorlar. Sadece bir kaplan zayiatı bile yeterince kötüyken, kaplanın hamile olduğu anlaşıldı.

Sumatra kaplanları ( Panthera tigris sumatrae ) sadece Sumatra ormanlarında ve bataklıklarında bulunan bir alt türdür. Dünya Vahşi Yaşam Fonu’na (WWF) göre sayıları 400’den daha az seviyelerde. WWF’nin bildirisine göre her yıl kaçak avlanma yüzünden 40 Sumatra kaplanı ticaretçilerin kurbanı oluyor. Çevrede büyütülen tarım alanları ve agaçsızlandırma işleride kaplanlara sığınacak bir ev bırakmıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir