Yağmur Suyu İçilir mi?

Yağmur suyu içmenin güvenli olup olmadığı merak ettiyseniz eğer şu an doğru yazıyı okumaktasınız. Bunun cevabı kısaca evet veya hayır değildir. İşler biraz daha karışıktır ve hangi yağmur suyu içilir, hangi yağmur suyu içilmez ve yağmur suyunu nasıl kullanıp tüketirsek sağlıklı olur? Sıralayalım:

Yağmur Suyu İçmeden Önce, Suyu Nasıl Elde Ettiğinize Dikkat Edin!

  • Çoğu yağmur suyunu içmek son derece güvenlidir, hatta tuvaletlerde kullandığımız sudan daha temizdir.
  • Binalar üzerinden akan veya bitki yapraklarına dokunan yağmur damlaları biriktirilip tüketilmemelidir. Doğrudan doğruya kabınıza biriktirmeniz gerekmektedir.
  • Yağmur suyunu bir kez kaynatıp içmeniz sağlığınız açısından çok daha güvenlidir.
Yağmur suyunu içebilmek için bazı şeylere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Birkaç Husus

Yağmur yere düşmeden önce atmosferimizden geçer bu sebeple havadaki zararlı diyebileceğimiz tozu ve partikülleri de bünyesinde biriktir. Örneğin Çernobil gibi kimyasal atığın çevreye çok yayılım gösterdiği alanlarda yağmur suyu tüketilmemelidir. Sadece nükleer anlamda düşünülmemelidir eğer yakınınızda herhangi bir fabrika bulunuyorsa, örneğin: kağıt ve beton fabrikası gibi, yağmur suyunu tüketmekten kaçınmalısınız. Aynı şekilde bina kenarlarından akan veya bitki yapraklarına temas eden yağmur suları da tüketilmemelidir. Bunlar birçok mikrobu içinde barındırır. Sadece bu da değil örneğin bitkilerin yaprağında sayısız kimyasal madde bulunur. Örneğin bazı bitkiler bir savunma aracı olarak yapraklarında saponinleri kullanır. Yağmur suları bu gibi maddeleri de bitkinin yaprağından bünyesine çekeceğinden sadece doğrudan kabınızda biriktirdiğiniz suyu kullanmalısınız. Benzer şekilde su birikintilerinden de tüketim yapmayın.

Peki Asit Yağmurları?

Yukarıda belirttiğimiz gibi yağmur suyunu elde eder ve bir kez kaynatırsanız çok daha güvenli hale getirebilirsiniz. Diğer önemli hususa gelecek olursak yağmur suları zaten asidiktir ve ortalama 5-5.5 PH derecesine sahiptir. Normal içme suyu ise nötr haldedir yani ortalaması 7 PH ve civarındadır. Buna rağmen yağmur suyunun PH oranı tehlikeli değildir. Ayrıca asit yağmurlarından korkmanıza gerek bulunmuyor. Gerçekten tahrip edici bir asit yağmuruna maruz kalmanız için bir yanardağın çevresinde olmanız gerekmektedir. İçtiğiniz kahvenin PH değerinin 5, yediğiniz portakalın PH oranının 4 olduğunu düşünürseniz bu konu hakkında endişe etmenize hiç gerek yoktur.

You may also like...

1 Response

  1. Süleyman dedi ki:

    Yağmur suları içilebiliyorsa her çatıya bir depo atsakda yağmur suları boşa gitmese. Ya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir