Uzayda Seks Yapılabilir mi?

Astronomiye ilgisi olan hemen herkesin merak ettiği bir soru olabilir bu; Acaba insanlar uzayda seks yapabilecek mi? Aylar sürecek olan Mars seyahatlerini düşündükçe bu soru akılları daha fazla karıştırıyor. Sonuçta seyahat boyunca yerçekimsiz ortamda hayatlarını devam ettirecekler. Sadece bu da değil, Uluslararası Uzay İstasyonunda incelemeler yapan astronotlar ne yapıyor peki? Tabii oraya çıkan astronotların tek gayesinin bilimsel araştırmalar olduğunu ve akıllarının cinsellikle dolu olmadıklarını biliyoruz. Ancak seks yaşamın doğal bir aktivitesidir. İnsanlar nerede olursa olsunlar buna ihtiyaç duyacaktır.

İnsanlar uzayda seks yapabilir mi?

Örneğin Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapmış olan astronotlara bu gibi sorular doğrudan veya dolaylı yoldan sorulmuştur. ”Kişisel ihtiyaçlarınızı (Mastürbasyondan bahsediyor) nasıl karşılıyorsunuz?” veya ”Tuvaletinizi nasıl yapıyorsunuz” gibisinden. Genelde kimse bunlar hakkında konuşmuyor veya astronot eğitimlerinde seks dersi verilip verilmediği (Belki de bu bir sırdır) bilinmiyor. Ancak şöyle bir gerçek var ki, mikro yerçekimine sahip bir ortamda insanlar seks yapabilir miydi? Bu konu biraz karışık gelin bakalım.

Uzayda Cinsel İlişki Yaşamak Mümkün mü?

Fiziki açıdan uzayda seks yapmak oldukça zor görünüyor. Örneğin astronotların Uluslararası Uzay İstasyonunda yaşamaya çalışmaları bile her türlü sorunu ortaya çıkartır. Yemek yemek, uyumak veya egzersiz yapmak uzayda, Dünya’da olduğundan çok daha karmaşıktır. Mikro yerçekimine sahip ortamda seks yapmaya kalkışmak çok daha zor olacaktır.

Her iki cinsiyet için zor bir durum olsa da erkekler bu konuda biraz daha muzdarip olacaktır. Her şeyden önce kan akışının düzenlenmesi gerekmektedir. Çünkü düşük yerçekimi kanın vücutta yeryüzündeki gibi akmadığını gösterir. Bu durumda bir erkeğin ereksiyona geçmesi çok daha zor (Belki de imkansız) olacaktır. Bu olmadan uzayda cinsel ilişki, yaşamak Cem Yılmaz’ın ”Ayda Sevişenler” repliği gibi hayali olacaktır, ancak astronotların diğer fantezilerini gerçekleştirmesine tabii ki engel sayılmaz. Eğer yerçekimsiz ortamda ereksiyona geçmeyi başarırsa bu seferde diğer hayati organlara kan akışı azalacaktır. Böyle bir şeyle de karşılaşmak en son istenecek durum olur.

İkinci problem terlemek olacaktır. Çünkü astronotlar terlediğinde, terleri yeryüzündeki gibi akıp gitmez. Cinsel ilişki sırasında terler olduğu yerden pek hareket etmediği için, ıslak, kaygan, yapışkan bir hal alacaktır. Bu da seks yapmayı oldukça zorlaştıran diğer bir nedendir.

Astronot Sunita Williams Uluslararası Uzay İstasyonu’nda egzersiz yapıyor. NASA

Üçüncü ve en zorlu olanı cinsel aktivite esnasında sabit kalabilmektir. Seks sırasında yaşanacak küçük bir itme ve çekme hareketi bile yerçekimsiz ortamda büyük etkiye sahip olacaktır. Yine de bu duruma bir çare vardır. Çünkü Uluslararası Uzay İstasyonunda astronotlar egzersiz yapmak için fotoğrafta gördüğünüz gibi kendilerini duvara bağlarlar. Bu da seks sırasında yapılan birtakım aktiviteleri geçerli kılabilir ancak yukarıda bahsettiğimiz kan akışı muhabbetini unutmamakta fayda var.

Uzayda Hiç Seks Yapıldı mı?

Şunu hatırlamakta fayda var; astronotlar birer bilim insanıdır ve Uluslararası Uzay İstasyonu Dünya’nın yörüngesinde süzülen dev bir laboratuvardır. Astronotların günlük çalışma programlarından kişisel zevklerine pek zaman ayırdığı veya ayırabildiği söylenemez. Diğer yandan astronotlara bu gibi pek çok iddia yöneltilmiştir ancak onlar tarafından tüm bu iddialar ret edilmiştir. Ayrıca oradaki insanların kalp atış hızları, nabızları ve diğer yaşamsal faaliyetleri yeryüzünden ve yukarıdan sürekli takip edilmektedir. Böyle bir şey olsaydı sır olarak kalmayacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Peki Uzayda Seks Olacak mı?

Tabii ki olacak. Özellikle uzun uzay seyahatlerinde insanlar birbirlerine yakınlık duyacak. Böyle olacağını biliyoruz çünkü bilim kurgu kitapları da sürekli bundan bahseder. İnsanların yapacağı uzay seyahatlerinde cinsel yakınlık beklememek acımasızlık olur. İnsanlar diğer gezenlere gittikçe evlilik, hamilelik, çocuk bakımı gibi zorluklarla illaki karşılaşacaktır. İnsan üzerinde yapılan deneylere etik olarak bakılmadığından ve devletler bu konularda yasaklar getirdiğinden yerçekimsiz ortamda bunun simülasyonunu kurmak zordur ancak insanlık kendini yok etmediği sürece her şeyi deneyimleyecektir.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir