Depresyonlu gençlerin ebeveynleri için 8 ipucu

Gençlik yılları herkesin bildiği gibi çalkantılı. Ergenler kendi kimliklerini oluşturuyorlar, bağımsız olarak daha fazla şey yapıyorlar, farklı roller deniyorlar, sosyal olarak daha fazla risk alıyorlar ve muhtemelen uyuşturucu ve alkolle deneyler yapıyorlar ve tüm bunların duygusal maliyetleri olabilir. Peki çocuğunuzun depresyon olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Üzgün ​​bir genç kız

Bu nedenle, bir gencin tipik kargaşası ile depresif bir genç arasındaki farkı söylemek karmaşık olabilir .

Clay Center for Young Healthy’ın yönetici direktörü Dr. Gene Beresin, “Bu yaş grubundaki çocuklar daha fazla duygusal iniş çıkışlara sahip olabileceğinden ve ayrıca kendilerini daha fazla tecrit etme eğiliminde olduklarından, ebeveynlerin gençlerdeki depresyonu tanıması zordur ” dedi. 

Ancak depresyon gençleri olumsuz etkileyebilir. Beresin, tipik olarak ilk olarak geç ergenlik döneminde, 15 ila 19 yaşları arasında bir zaman olduğunu söyledi.

Erken ergenlik döneminde, erkekler ve kızlar depresyondan eşit derecede etkilenir. Ancak ergenlikten sonra kızların depresyona girme olasılığı erkeklerin yaklaşık iki katıdır ve bu oran Beresin’e göre yetişkinliğe kadar devam eder.

Tam olarak neden belirsiz, dedi, ancak muhtemelen genetik kırılganlığın yanı sıra hormonal ve sosyalleşme faktörlerinin bir kombinasyonu, ki bu da kızların ilişkilerdeki değişikliklere daha duyarlı olma eğiliminde olmaları ve ayrıca kaygıya daha yatkın olmaları.

Beresin, anne ve baba için iyi haberin, “bir ebeveynle güvenli, sıcak ve sevgi dolu bir ilişki, özellikle kızlar için depresyona karşı koruyucu bir faktör olabileceği” dedi.  İşte gençleri depresyonda olabilecek ebeveynler için sekiz ipucu.

Çocuklarınızdaki değişiklikleri gözlemleyin

uyku, okula dönüş, uykulu, yorgun, genç

Gençlerin nasıl hissettiğini ortaya çıkarabilecek davranışsal ipuçlarına kulak verin. Bir genç kapanabilir veya aniden daha sessiz veya daha üzgün olmak gibi büyük bir kişilik değişikliği yaşayabilir. Beresin, “Üzgün ​​olmaktan daha yaygın olanı, bir gencin daha sinirli hale gelmesidir” dedi.

Diğer belirtiler arasında, daha mesafeli görünen ve odaklanamayan, olağan faaliyetlerle daha az ilgilenen veya kendi kendine ilaç kullanmak için madde kullanan gençler sayılabilir. Beresin, “Bu değişiklikleri bir çocuğun hayatının birden fazla alanında görüyorsanız, bu bir kırmızı bayrak yükseltiyor” dedi.

Bildirim kalıpları

depresyon belirtileri

Beresin, gençliğinizin kalıplarında, çocuğunuzun neredeyse farklı bir insan gibi göründüğü ve farklı durumları kestiği, yani evde, okulda ve arkadaşlarla olduğu anlamına gelen büyük bir değişiklik görürseniz, endişelenmeniz gerektiğini söyledi. Canlı Bilim.

Dışarıdan bilgi alın

depresyon nasıl anlaşılır

Beresin, gençliğinizi tanıyan diğer insanlardan – antrenörler, öğretmenler, arkadaşlar ve arkadaşların ebeveynleri – gençliğinizin etraflarında farklı görünüp görünmediğini öğrenin. Ergenler utanmış hissedebilir ve ailelerine yük olmak istemeyebilirler, bu nedenle ailelerinden çok güvendikleri başka birine ifşa edebilirler.

Ek olarak, önemli bir yaşam stresörünün – bir aile üyesi veya yakın biri öldüyse, hastalandıysa, işini kaybettiyse veya boşanıyorsa – davranış değişikliklerini tetikleyip tetikleyemeyeceğini düşünün. Beresin, “Çocuğunuzun hayatında onu üzebilecek neler olabileceğini düşünün” dedi.

çocuklarınızla konuşun

uyuşturucu önleme görüşmeleri

Gençler ve daha küçük çocuklarla ne yaptıkları ve nasıl hissettikleri hakkında düzenli konuşmalar yapın. Derinlemesine sorular sorduğunuzdan emin olun, ancak gençleri kızdırmaktan kaçının. Bu konuşmaları ikiniz araba kullanırken, akşam yemeği hazırlarken veya televizyon izlerken yapın. Gençlerin konuşmasına ve yanıtlarını dinlemesine izin verin ve duyulduklarını ve anlaşıldıklarını hissettiklerinden emin olun.

bir kapı aç

Çocuğunuzla yaptığınız bir gözlemi paylaşın, belki de “Uyumadığını fark ettim” veya “Arkadaşlarınızla pek dışarı çıkmadığınızı fark ettim ve kendini odanda izole etmek.” Ardından, “Eğer bunun hakkında konuşmak isterseniz” teklifinde bulunun ya da muhtemelen gençlik yıllarınızdan bir hikaye anlatın.

Gençler başlangıçta sizi dışlarsa pes etmeyin, çünkü duygularını açmaları zor olabilir veya bunları paylaşmaktan utanabilirler.

Profesyonel yardım almayı tartışın

Bir doktor genç bir çocukla konuşuyor.

Çocuğunuz depresyon hakkında konuşmaya başlarsa, yaşadığı üzüntü ve acıyı kabul edin, böylece çocuğunuz duygularını ciddiye aldığınızı bilsin. Bir genç kapanırsa, sizinle konuşurken kendini rahat hissetmeyebileceğini ancak onu önemsediğiniz için bir sağlık uzmanıyla konuşmasını istediğinizi anlamanızı önerin.

Beresin, ebeveynlerin bu fikre direnç bekleyebileceğini söyledi.

Beresin, ebeveynlerin depresif bir gencin öfkesini veya reddedilmesini tolere edebilmek için kendi destek sistemlerine sahip olduklarından emin olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

İntihar düşünceleri hakkında soru sormaktan korkmayın

depresyon

Araştırmacılar, bir depresyon teşhisinin öznelliğini ve damgasını ortadan kaldırarak, depresyonu teşhis etmek için kan testleri geliştiriyorlar. Beresin, “Ebeveynlerin bu konuyu gündeme getirmesi çok önemli ve bu intihara yol açmayacak” dedi. Çocuğunuz intihar etmekten, kendine zarar vermekten veya ölmekten daha iyi olmaktan bahsediyorsa, ciddiye alın ve hemen yardım alın, dedi.

tavır al

Gotik genç kız ailesiyle kavga ediyor.

Beresin, gencin depresyonu şiddetli görünüyorsa veya gencin ciddi bir madde bağımlılığı sorunu var gibi görünüyorsa veya intihar hareketi yaptıysa, tutum almak ebeveynin rolüdür, dedi. Çocuğa bir ruh sağlığı uzmanına görünmesi konusunda ısrar edin ve randevu alın.

Beresin, ofisine “tekmeleyerek ve çığlık atarak” gelen, yardım istedikleri için ebeveynlerine son derece kızgın veya üzülen gençlerin eksikliğini görmedi. Ama oraya vardıklarında, “çoğu çocuğun fırsat verildiğinde konuşmak istediğini” fark etti.

daha fazla yazı için tıklayın.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir