Doğa ve Ağaçlar Sigara İçmenizi Azaltabilir mi?

Araştırmacılar, insanların sadece şehir parklarında bile doğaya erişebilmeleri için nedenler bulmaya devam ediyor. Yeni bir çalışma, yeşil alanın yakınında yaşamanın daha yüksek bir sigarayı bırakma oranıyla ilişkili olduğunu öne sürüyor.

Daha önceki araştırmalar, yeşil alanların yakınında yaşamanın daha uzun yaşamanıza yardımcı olabileceğini buldu. Ağaçlar arasında yürümek refahınız için iyidir. Su veya diğer mavi alanlarda kısa yürüyüşler ruh halinizi güçlendirir.

Park ve bahçeler sigarayla olan mücadelenizde sizlere yardımcı olabilir.

İngiltere’den yapılan yeni araştırma, insanların daha az sigara içme olasılığının mı yoksa daha yeşil mahallelerde yaşadıklarında sigarayı bırakma olasılığının daha yüksek olup olmadığını araştırıyor . Araştırmacılar, insanlar çimen ve ağaçlarla çevrili alanlarda yaşarken sigarayı bırakma oranlarının daha yüksek olduğunu buldu.

Treehugger’a, Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir çevre psikoloğu ve kıdemli öğretim görevlisi olan ortak yazar Mathew P. White, “Aşermeler genellikle ruh halini iyileştirme arzusuyla ilişkilendirilir ve bir sigara, içecek veya çikolata buna yardımcı olabilir – en azından kısa vadede” diyor.

“Pek çok araştırma, doğaya maruz kalmanın ruh hali üzerinde de benzer bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor, bu nedenle ağaçların arasında yürürken bu etkiye sahip olursanız, ruh halinizi artırmanın başka bir yolunu etkili bir şekilde bulduğunuz için arzunuzun daha düşük olabileceğini düşünüyoruz. Akla yatkın olsa da, buna gerçek somut destek bulmak için hala yapılacak çok iş var. ”

Yeşil Alanın Gücü

Social Science & Medicine dergisinde yayınlanan çalışma için, araştırmacılar yıllık İngiltere Sağlık Araştırması (HSE) aracılığıyla toplanan verileri kullandılar. Anket sağlık, yaşam tarzı faktörleri ve hastalıklar hakkında bilgiler içerir. Araştırmacılar, 2012 anketindeki istatistikleri kullanmayı seçtiler çünkü bu, yeşil alanla ilgili verileri güncellenen yıldı.

Ankete katılan 8.059 yetişkinin beşte biri (% 19) şu anda sigara içen olduğunu söyledi. Yarısından azı (% 45) düzenli olarak sigara içtiğini ve sigara içenlerin yarısından fazlası (% 58) sigarayı bıraktığını söyledi.

Araştırmacılar, sigara içme prevalansının yeşil alanı daha büyük hale getirdiğini buldu. Benzer şekilde, yeşil alan arttıkça sigarayı bırakma oranları da artmıştır.

Spesifik olarak, yeşil alan oranının yüksek olduğu bölgelerde yaşayan insanların, daha az yeşil yerlerde yaşayanlara göre şu anda sigara içme olasılığı% 20 daha düşüktü. Sigara içenler için, daha yeşil mahallelerde yaşayanların sigarayı başarıyla bırakma olasılığı% 12’ye kadar daha yüksekti.

Araştırmacılar, bulguların sosyoekonomik durum ne olursa olsun tüm topluluklarda aynı olduğunu söyledi.

White, “Bu bir sosyoekonomik durum etkisi değil” diyor. “Daha yeşil alanlarda yaşayan daha zengin insanların da daha az sigara içebileceğini düşündük. Ancak bu etki tüm topluluklar için geçerliydi. Bu, elbette sağlık eşitsizliklerini ele almanın anahtarıdır. ”

Yazarlar, toplulukların bu sonuçları sigarayı azaltmaya yardımcı olmak için kullanabileceğini öne sürüyor. Yeşil alana erişimi iyileştirerek, insanlar daha sağlıklı kalabilir.

White, “Parkların daha iyi bakımı ve insanların onları kullanması için destek, ruh halini iyileştirmeye yardımcı olabilir ve bireyin sağlığına zarar veren ve topluma büyük bir yük bindiren maddeler için daha az özlem yaratabilirse (özellikle diğer büyük sağlık sorunlarının olduğu zamanlarda !) o zaman bu iyi bir şey olmalı, değil mi? “

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir