Bitkilerle Aynı Odada Uyumak Zararlı mıdır?

Bitkilerle aynı odada bulunmanın insan için zararlı olduğuna dair bazı halk efsaneleri vardır. Dilerseniz cevaplara geçmeden önce konuyla ilgili bilenen halk efsanelerini sıralayalım.

Mit 1: Gece odamızda bitki bulundurursak karbondioksit zehirlenmesi yaşayabiliriz.

Mit 2: Bitkiler gece yaptığı solunum ile odanın oksijen seviyesini düşürür.

Mit 3: Gece uyurken odanda bitki bulunmaması gerekir.

Yukarıda daha önce duyduğunuz veya duymadığınız tüm yargılar tamamen halk efsanesidir. Aslında bitkilerin geceleri solunum yapıp havaya CO2 salgıladığı doğrudur. Ancak bu aynı odada bulunan kişilerin sağlığını riske edecek oranda bir şey değildir. Çünkü bitkiler sadece gece solunum yapmaz; her zaman yapar. Bu mantıkla evimizin salonunda gündüzleri de bitki bulundurmamız gerekirdi.

Diğer bir problem ise bitkilerin bizim geceleyin kullandığımız oksijeni çalmaları ve bizleri oksijensiz bırakma endişesidir. Bu da doğrudur, bitkiler solunum için oksijeni yakarlar ancak bu çok çok küçük miktardır. Odanızdaki oksijen seviyesini kısıtlayacak miktarda değildir.

Ağaçlar, çiçekler ve dahası hepsi insan türünün bir parçasıdır. Kendinizden uzak tutmayın. 🙂 Görsel: Selçuk Erdem

Odanızda Her Zaman Bitki Bulundurabilirsiniz!

Yani odanızda gönül rahatlığıyla sürekli bitki bulundurabilirsiniz. Yine akla büyük bitkiler karbondioksit ve oksijen seviyesine daha farklı edebilir diye düşebilirsiniz. Bu da aslında doğru bir yargı; solunum oranı bitkinin türüne, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir ama bu durumda sizin için herhangi bir olumsuz durum sağlamaz.

Kaynak:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir