Zoo Nasıl Bir Dizidir?

Konusuyla ilgi çekici bir dizi olan Zoo pek çok bilim kurgu severi kendine bağlayacak bir dizidir. Hayvanların tam anlamıyla zıvanadan çıktıklarını düşünün. Aslanlar ve leoparların insanlar gibi planlı saldırı yapabildiklerini, köpeklerin ve kedilerin artık insanlara karşı geldiklerini ve dahası Dünya üzerindeki tüm hayvanların insan türünü yok etmeye çalıştığını? İşte bu dizi tam olarak bunu anlatıyor.

Zoo Dizisi

Dizinin konusu oldukça gerçekçi olduğu için bilim kurgu sevenleri kendine çekiyor. Neden hayvanlar bir gün tüm insanlığa baş kaldırmasın ki? Eğer gerçekte böyle bir harekat olmuş olsaydı Homo Sapiens’in nesli gerçekten tehlikeye girmiş olurdu. Kendi yorumumla böyle bir şey gerçek olmuş olsaydı bunun için üzülürüm diyemezdim. Çünkü insan var olduğu zaman içerisinde binlerce türün yok olmasına neden oldu. Bazı yok olan türler besin piramidinde ve canlılık için önemli bir yere sahip canlılardı. Ortadan yok olduğunda hiçbir canlıyı uzun süreli olarak etkilemeyecek olan insan, Dünya üzerinden silinip gitse neden üzülelim ki? Ve bu diğer hayvanlar tarafından bilinçli olarak yapılacaksa neden onlara kızalım? Bizim de günümüzde tam olarak yaptığımız bu değil mi? Örneğin 21. yüzyılda neslini tükettiğimiz bazı canlıları ele almıştık şuraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Veya neslini tükettiğimiz deniz kuşlarından bazılarını görmek için de şuraya tıklayabilirsiniz.

Zoo Dizisi: Kurgusu, Efektleri, Bölümleri

İlk bölümlerde bilim kurgu tadında olan dizi sonraki bölümlerde daha çok fantastik kurguya dönüşmeyi başladı. Belki de bu sebeple 3. sezonda izleyici kitlelerini kaybettikleri için diziyi sonlandırma kararı almışlardır. Bilim kurgu içerikli bir diziyi zamanla bilimden tamamen kopararak Harry Potter gibi bir şey dönüştürmek akıl karı sayılmaz.

Diğer yandan bir dizi olmasına karşılık dizinin efektleri vs. oldukça iyiydi. Zoo dizisini yeni izleyecek olanlar için yorumlarım bunlar. İlk bölümleri özellikle izlenmeye değer ancak sonraki bölümleri izleyip izlememek size kalmış bir şey.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir