Dünyanın En Küçük Yılanı: Barbados İplik Yılanı

Bilimsel adı Leptotyphlops carlae olan barbados iplik yılanı tüm yılan türlerinin en küçüğüdür. Bu yılan o kadar küçüktür ki 500 miligram bir ağırlığı ve 10 cm uzunluğu bulunur. Yılanın gri ve pembemsi bir vücut rengi mevcuttur ve genellikle solucan, kurtçuk gibi diğer canlılarla karıştırılır.

Onlara ince kör yılanlarda denilir ve Dünya’nın en küçük yılanlarıdır.

Barbados İplik Yılanı Nerede Yaşar?

Yılan Karayiplerin Barbados adasının Doğu sahillerinde yaşamaktadır. İsimlerini de yaşadıkları bölgeden alırlar ve Barbados adasına özgüdürler. Bu yılanlar ilk olarak kayaların altında keşfedilmiştir.

Nasıl Ürerler?

Barbados iplik yılanları yumurtlayarak üreme yaparlar. Dişiler bir seferde sadece tek yumurta meydana getirebilir. Yeni doğan yılanlar annenin yarısı boyutundadır. Tüm küçük yılan türlerinin yavruları genelde yetişkinlerinin yarısı büyüklüğünde meydana gelirler. Ancak büyük yılanlarda bu görülmez. Büyük yılanlarda yeni doğan yavrular yetişkin yılanların sadece onda biri kadardır. Diğer yandan küçük yılanların yumurta ebadı da kendilerine göre büyük sayılırlar. Barbados iplik yılanın yumurtasının şekli bir pirinç gibidir. Yani diğer yılanlar gibi küresel değildir.

Bu canlılar sadece 10 cm boyutunda.

Neyle Beslenir?

Yılanın tam olarak neyle beslendiği bilinmemekle birlikte, karıncalar, termitler ve diğer küçük böceklerle beslendiği düşünülmektedir.

Nesli Ne Durumda?

Bu küçük yılanın nüfus dağılışı ve ekolojisi hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ancak bilim insanları bölgedeki ormanların çoğunluğu temizlendiği için bu yılanların habitat kaybına maruz kalabileceklerini düşünüyor.

İlgili Yazılar:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir