Kış Hastalığı: Nezle ve Grip Arasındaki Fark

Kış mevsimi kapımıza dayandığında hapşırıyor, burnumuz akıyor ve bol bol öksürerek nezle ve grip gibi kış hastalıklarını yaşıyoruz. Peki siz veya bir arkadaşınız bu semptomları yaşadığında nezle mi yoksa grip mi olduğunuzu nasıl anlarsınız? Öncelikle soğuk algınlığı ve nezlenin aynı şey olduğu ancak gribin bu ikisi ile aynı şey olmadığını sizlere belirterek yazımıza devam edelim. Grip ve nezleye neden olan virüsler tamamen birbirinden farklıdır. Hastalık belirtilerine göre ikisi arasında ayrımı yapmanız da çok güçtür. Net bir teşhis konulması için doktorunuza görünmeniz gerekir. Ancak bunu öğrenmeniz sadece merakınızı giderecektir çünkü her ikisininde tedavi şekli birbirinden farklı değildir.

Nezle ve grip arasındaki farklar

Yinede soğuk algınlığı ve grip arasında daha belirleyici olan sık semptomlar mevcuttur. Nezle veya grip arasındaki farkı anlamanızı kolaylaştıracak bazı belirtiler şunlardır.

  • Soğuk algınlığı semptomları genelde yavaş yavaş ortaya çıkarken grip belirtileri aniden kendini gösterir.
  • Hapşırma, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı gibi belirtiler gripten daha çok soğuk algınlığında görülür.
  • Grip olan kişilerde çoğunlukla ateş görülürken, soğuk algınlığından muzdarip kişilerde bu daha nadirdir.
  • Grip anında baş ağrısı ve vücut ağrıları daha şiddetlidir ancak bu nezle durumunda daha hafif hissedilir.
  • Grip, zatürre ve diğer bakteriyel enfeksiyonlara daha kolay neden olurken soğuk algınlığını nadiren bu tip hastalıklara neden olur.

Nezle ve Grip: Her İkisi İçin İstirahat!

Soğuk algınlığı veya grip… Durumunuz ne olursa olsun kendiliğinden geçen hastalıklardır. İyi bir dinlenme tüm sorunları çözebilir. Yine de her iki hastalığın şiddeti giderek artarsa doktorunuzu ziyaret etmelisiniz. Ek korunma için grip aşısı da yaptırabilirsiniz. Eğer grip aşısına karşı ön yargınız bulunuyorsa ve ihmal ediyorsanız şu yazımızı okumanızı kesinlikle öneririz.

Bu tip hastalıklardan uzak kalmak istiyorsanız sürekli ve çok iyi bir şekilde bol su da ellerinizi yıkayın. Ve diğer kişilere bulaştırmamak için lütfen yanınızda mendil taşıyın.

İlgili Yazılar:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir