Grip Neden Kış Aylarında Daha Yaygındır?

Kış mevsiminin gelmesi grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla yeniden uğraşmaya başlayacağımız anlamına gelir. Ama siz sezonluk aşınızı yaptırdıysanız bunu fazla dert etmemeniz gerekir. Aşı olmayı ihmal ediyorsanız veya aşı olmaya pek olumlu bakmıyorsanız şuraya tıklayarak bu konuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Peki Ama Grip Neden Kış Ayında Çok Yaygındır?

Özellikle ülkemizde Aralık ve Şubat ayları gribin en yoğun olduğu dönemlerdir. Ancak bu herkes de aynı değildir Ekim ayında başlayıp, Mayıs ayına kadar da devam edebilir. Uzmanlar gribin neden kış ayında daha yaygın olduğunu bilmiyorlar ancak bu durum için bazı fikirleri bulunuyor.

Araştırmalar gribe neden olan virüslerin kuru ve soğuk havalarda daha fazla havada tutunduğunu ve sıcak havalara göre çok daha fazla yol alabileceğini gösteriyor. Daha iyi bir açıklama da bulunacak olursak grip virüsleri soğuk havayı çok seviyor ve soğuk havalarda yaz aylarına göre daha iyi hayatta kalıyor.

Ayrıca kış aylarında insanların daha çok kapalı alanlarda bulunması virüsün daha kolay yayılmasına fırsat veriyor. Özellikle okul gibi çok fazla kişinin aynı yerde bulunduğu ortamlarda büyük viral salgın haline dönüşebiliyor.

Bütün sağlık kuruluşları 6 aydan büyük her bireyin grip aşısı olmasını öneriyor. Aşı özellikle çocuklar için daha koruyucu bir etmen olur. Eğer aşıların nasıl üretildiği hakkında bilgi edinmek isterseniz şuraya tıklayabilir, konuyla alakalı diğer sorularınız için aşağıdaki ilgili yazılara bakabilirsiniz.

İlgili Yazılar:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir