Kırmızı Hint Akrebi: En Zehirli Akrepler

Yazı Özeti: Kırmızı Hint akrebi dünya üzerinde yaşayan 1700 akrep türünden en zehirli ve en ölümcül olarak bilinir.

Kırmızı Hint Akrepleri insanlar için son derece tehlikelidir.

Tüm Dünya’da insanlar zehirli hayvanlar tarafından ısırılma veya sokulma korkusuyla yaşarlar. Bu hayvanların başında yılanlar, örümcekler ve akrepler gelir. Dünya üzerinde karadul hariç insanı öldürebilecek güçte potansiyele sahip bir örümcek türü olmasa da akrepler bulunuyor. Ancak 1700 türden yalnızca 25’in insanları öldürebilecek güçte zehir üretebiliyor. Bu 25 akrebin içinde en efsane ve ölümcül olanı ise kırmızı hint akrebidir.

Kırmızı Hint Akrebi

Özellikle Dünyadaki en ölümcül akreplerinden biri olarak bilinen kırmızı hint akrebi, Hindistan, Nepal, Sri Lanka ve Pakistan’da yaşayan türlerdir. Bazıları koyu kahverengi bir renge sahip olsa da geneli parlak kırmızımsı renktedir. Genelde bu akrepler meyve bahçeleri, tarlalar gibi tropik ve subtropik alanlarda yaşamayı severler.

Diğer akreplerde olduğu gibi Hint akrebi de gece avlanan gündüz kapalı güneş alamayan gölgeliklerde bulunan canlılardır. Hindistanlılar genelde bu akrebi gece ve sabah saatlerinde gördüğünü ileri sürer. Ayrıca akreple en çok karşılaştıkları an yatakları veya tavandan üstlerine düşmeleri şeklindedir.

Kırmızı Hint Akrebi Sokması Sonrasında Neler Oluyor?

Kırmızı Hint Akrep sokması vakalarının %4’ü ölümle sonuçlanmıştır. Bir kere sokulduktan sonra yaygın semptomlar arasında; terleme, kusma, kalp problemleri, ciltte renk değişikliği ve şiddetli ağrı görülüyor. Daha ciddi vakalarda akciğerle sıvı birikmesi, nefes darlığı ve ölüme neden oluyor. Genel olarak geliştirilen antizehirler veya panzehirler kırmızı hint akrebi sokmasına pek etki etmese de uzmanlar hipertansiyon ilacı Prazosin’in ölüm riskini %4 oranında düşürdüğünü keşfetmişlerdir.

Diğer Zehirli Akrepler

Leiurus Quinquestriatus

Diğer zehirli bir akrep Leiurus quinquestriatus türüdür. Kuzey Afrika’da ve Orta Doğu’nun çöllerinde, çalılıklar arasında yaşarlar. Son derece ölümcül ve saldırgan bir akrep türüdür. Sarımsı ve yeşilimsi gövdeleri ile bilinirler. Ancak yaşadıkları bölgeye göre daha turuncu ve daha koyu sarı renkte de olabilirler. Sokulma anından sonra insanda şiddetli bir ağrıya ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Genelde çocuklar ve daha sağlıksız bireylerde ölümcül olabilirken sağlıklı yetişkinleri ölümcül derece de etkilememektedir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir