İki Azgın Zürafa – Kitap Yorumu

İki Azgın Zürafa, Carter Brown tarafından yazılmış, polisiye ve macera romanıdır. Kitabın içeriği alanında yer alan diğer romanlara benzese de, ayrı bir tat verdiği çok açık. Shanie’a amcasından büyük bir miras kalır ve amcası öldükten sonra yeğeni 25 yaşını doldurmadan mirasın devredilmemesini ister. Bunun içinde bazı şartları vardır. Shanie’nın amcası çok dar görüşlü, dindar bir kimsedir. Yeğenine kısa etekler giydirmez ve hiç erkek arkadaşı olsun istemez. Vasiyetine de aynı şekilde kendisi öldükten sonra Shanie’nın başka bir erkekle uygunsuz bir şekilde yakalandığı takdirde mirasın bırakılmamasını avukatlarına söyler.

İşler bu noktada biraz karışır, Shiena tuzağa düşürülür ve şantaja maruz kalır. Üstüne üstlük birde yetmezmiş gibi ölüm tehditleriyle karşı karşıya kalır. İşte en sevdikleri arkadaşları bu noktada ona bir dedektif tutmasını önerir. Bu pis işin içinden olayları açığa kavuşturacak kişi Danny Body’dir. Devraldığı her olayın içinde bir cinayetle karşılaşan dedektifimiz bakalım işleri açığa çıkarabilecek midir?

İki Azgın Zürafa Kitap İnceleme

Olay Örgüsü

İki Azgın Zürafa adlı kitabı okurken kendinizi çok heyecanlı bir maceranın ortasında bulacaksınız. Soru işaretlerinin çok fazla olduğu bir kitap ve sürekli dedektif ile bir şeyleri istişare edip, sır perdelerini aralamaya çalışıyorsunuz. Artık her şey sarpa sardığı o anda dedektifimiz üstün yeteneklerini kullanarak aklımızı kurcalayan sorulara bir bir cevap buluyor. Biraz pis ve zorlu olan bulmacanın içinde kaybolmuş buluyorsunuz kendinizi. Yazar kitabında okuyucusunun merakını hep canlı tutmayı çok iyi başarmış.

Kitabın Karakterleri

Kitabın ana karakterleri Shanie ve Body. Shanie, her zaman baskı altında büyümüş, içine kapanık bir kadın. Aynı zamanda da çok güzel olduğu kitapta sürekli vurgu yapılıyor. Body ise bir çok vukuatı bulunan, müfettişlerin gözünde girdiği her işi batıran ve hasarla çıkan biri olarak biliniyor. Aynı şekilde dedektifimiz yakışıklı ama insanları sinir eden bir konuşma üslubu ve zekası bulunuyor. Kitapta önemli diğer iki karakter Shanie’nın arkadaşları Shirley ve Shoemaker. Bu ikisi de sevgili ancak, pek sevgili gibi görünmemeye çalışıyorlar. Bunları siz kendiniz kitabı okurken çözümlersiniz.

Kitapta tek sorun olarak gördüğüm, çok fazla karaktere yer verilmesi, aslında çok değil ama bir anda birden çok karakter ile tanışıyorsunuz ve bu biraz kafanızın karışmasına sebep oluyor. İki Azgın Zürafa kitabında belki de tek eleştirebileceğim nokta budur. Okuduktan sonra aşağıda yorumlarda düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın.

Diğer Kitap İncelemeleri

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir