Arena Bir – Kitap İnceleme

Arena Bir, Morgan Rice tarafından yazılmış macera ve fantastik kurgu romanıdır. Kitap Amerika’nın geleceğinde var olan büyük bir nükleer iç savaşın ardından kalan kaosu anlatıyor. Yıl 2070’leri geçmiş, artık her şey bitmiştir. Dükkanlar yağmalanmış ve insanlar öldürülmeye başlanmıştır. Ortalık müthiş bir kaos ile çalkalanmaktadır. Şehrin önde gelenleri işi iyice vahşiliğe vurmuş ve insanları birbirleriyle, biri hayatta kalana dek Arena denilen alanlarda vahşice dövüştürmektedir. İşte Arena 1 bunların en tehlikeli ve sadece kana susamışların dövüştüğü alanlardan yalnızca biridir.

Ana karakterimiz, savaş sırasında annesiyle babasını kaybetmiş 16 yaşında bir genç kızdır. Savaş bittiği zaman korunmak için kız kardeşini de alıp bir dağ evine çıkmıştır. Çünkü şehir yaşanılamaz bir haldedir ve ortalıkta köle tacirleri gezmektedir. Köle tacirleri ortalıkta gezegen insanları yakalayıp, dövüştürmek için arenalara götüren kişilerdir. Bu kişiler de savaştan çok etkilenmiş, yüzlerinde nükleer bombalar yüzünden çirkin izler bulunmaktadır.

Dağ evinde kız kardeşi ile kendi halinde yaşayan kahramanımız zor zamanlar geçirmektedir. Her yere kıtlık hakimdir ve soğuk insanın iliklerini kadar donduracak şekildedir. Bu zor zamanlarda asla mücadeleyi bırakmaz balık avlar, sincapların peşine düşer şansı yaver giderse bir geyik veya tavşan bile yakalayabilir. Ancak her yere kış olduğu için uzun zamandır doğru düzgün bir yemek yememişlerdir. Üstüne üstlük köle avcılarının dikkatini çekmemek için ateş bile yakamazlar.

Yeni Bir Ev

Yine günlerden bir gün kahramanımız kardeşini bırakıp tepelere avlanmaya çıkar ve daha önce hiç fark etmediği başka bir evle karşılaşır evin içi cennet gibidir, konserve kutuları, reçeller, turşular ne ararsanız vardır burada. Kendi evlerine göre de oldukça sağlam yapılıdır, ısı yalıtımı çok iyidir ve orada ateş yaksalar köle avcıları onları asla fark edemez. Kahramanımız bulduğu bu evden sevinçle ayrılıp kardeşinin yanına döner. Kafasına koymuştur ertesi gün kardeşiyle o eve taşınacaktır.

Sabah uyandığında ortalığı kontrol etmek ve yeni evlerinin durumuna bak için dağın tepesine çıkar. Hatta orada bir geyik bile avlamayı başarır. Uzun zamandır ilk kez taze etin tadına bakacaklardır. Sevinçle kardeşini almaya döner eski evlerine. Ancak birde ne görsün evlerinin önünde farklı arabalar vardır. Bunlar köle avcılarıdır ve kardeşini almak için oraya gelmişlerdir. İşte asıl macera tam bu noktada başlamaktadır. Kahramanımız vakit kaybetmeden motorunu alır ve köle avcılarının peşine düşer. Aksiyon dolu ve yeni maceralarla karşılaşacağı nefes kesici yolculuğu başlar. Bakalım kahramanımız kardeşini kurtarabilecek mi? Ve nelerle karşılaşacak tam bir bir merak konusu.

Arena Bir Kitap İnceleme

Arena Bir Kitabı İçin Eleştiri

Kitabı okurken yazar aksiyonu ve heyecanı sürekli üst seviyelerde tutmayı başarıyor. Ancak bazı bölümler bitmek bilmiyor ve bir sıkılma hissi oluşuyor içinizde. Bunun harici son derece doğal, sizi olayların içine çekecek şahane bir kitap. Arena bir kitabını okuduktan sonra düşüncelerinizi aşağıda yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Diğer Kitap İncelemeler

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir