Tarihin En Ünlü Kötü Adamları

Tarih sahnesine kara leke olarak kayıtlara geçmiş kötü adamları bulunuyor. Bazıları bir hiç uğruna insanları yok ederken, bazıları da saplantılı ideolojilerine yenik düşerek halkına baskı kurmuştur. Şimdi tarih sahnesinde kan donduracak şekilde yaptırımlar uygulayan kötü adamları kimmiş bir bakalım.

İmparator Nero

Beşinci Roma imparatoru Nero, tarihin en kötü isimleri arasında anılmaktadır. M.S 54 yılında imparator olan Nero, krallığı eline aldıktan bir süre sonra azılı bir katile dönüştü. M.S 55’te üvey kardeşi Britannicus’u öldürdü. Ardından 59 yılında annesi Agrippina’yı öldürerek cinayetleri sürdürmeye devam etti. Yetmedi eşleri olan Octavia ve Poppaea’nında ölümüne neden oldu.

Roma için çok farklı bir fantezisi bulunuyordu Nero’nun. Adeta baştan yapılandırmak istiyordu. Peki bunun için ne yaptı? Hepimizin bildiği o meşhur olay gerçekleşti. İmparator Nero, yüce Roma’yı yakarak kül etti. Ardından yaşanan birkaç isyan ile tahttan indirildi. Roma senatosu tarafından düşman ilan edildi. Bu baskıya dayanamayan Nero, Roma’nın güneyine kaçmakta buldu çareyi. Kaçtı ama Roma’nın atlıları çoktan peşine takılmıştı. 9 Haziran 68’de Roma askerleri, Nero’nun saklandığı villanın önüne geldi, ancak askerlerin geldiğini duyan Nero, büyük bir hızla hançerini kaptı ve boğazına sapladı. Oracıkta ölmüştü beşinci roma imparatoru Nero. Bir koca devir böylece kapanmış oldu. Nero gitti ama yüce Roma baki kaldı. Tabii ki bir süreliğine.

Kamboçya Başbakanı Pol Pot

Pol Pot, belkide en büyük katliama neden olan devlet başkanlarından biridir. 1976 ve 1979’da Kamboçya’da bir güneş gibi açmıştı, sözde Kamboçya’lılara, özgürlüğü ve komünizmi getirmişti. Burjuva sınıfına bir kere çok karşıydı bu adam. Sonra eğitimi ve parası olan kimsecikleri de sevmezdi. Peki ne yapması gerekiyordu? Evet, bu sisteme karşı gelen herkesi öldürmesi gerekiyordu. Bu süreci sisteme koymaya çalışırken, halkına eziyet etti, özgürlüklerini kısıtladı, işkencelere maruz bıraktı. Ama yetmemişti, Kamboçya’nın kanlı tarihi olacaktı o.

Yaptığı rejim ile yaklaşık 2 milyon kişinin ölmesine neden oldu. Sonra öldürdüğü kişileri ”toplu mezar” adını verdiği yerlerde toplu idamlar yaptı. Her diktatörün bir sonu vardır. 1985’de Tayland’a, ve ardından Çin’e kaçtı. Yıl 1997’ye geldiğinde yargılanmasına karar verildi ve ev hapsine çarptırıldı. 1998’de ev hapsi sürecinde kalp yetmezliği nedeniyle öldüğü söyleniyor ancak birçok kaynakta intihar ettiğini dile getiriyor. Yaşattığı acılardan sonra bu diktatörün nasıl öldüğünün bir önemi yok. Tarih tekrar etmesin tek temennimiz bu olur.

İdealleri uğruna 2 milyon insanı katleden lider Pol Pot.

Adolf Hitler

Almanya’nın kurtarıcısı, tek umutları, biricik sevdaları Adolf Hitler. Evet öyleydi, nereden bilebilirlerdi ki bu derece dinine bağlı, vatanına aşık bir adamın halkını uçuruma sürükleyeceğini. Çok zaman geçmedi, maskeler düştü kurt göründü. Ancak iş işten çoktaaan geçmişti. Halkı çok güvendi bir kere Hitlere, yasama yürütme ne varsa eline verdi. Yetmedi tüm muhalif partileri düşman ilan etti, ülkenin tüm yayın ve basın organlarını ele geçirdi. Eee Hitler ne dese artık oydu, aleyhine laf atanların hemen sesini soluğunu kesiyordu.

Sonra ne olduğunu hepimiz biliyoruz. On milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. Şuan Almanya halkı, tarihte kalmış bu kara lekenin adını bile ağızlarına almak istemiyor. Peki ya sonra? Sovyet birlikleri ülkeyi kuşatmış, Berlin’deki ofisine yaklaşırken 30 Nisan 1945’de arkasında yıkık bir Almanya bırakarak intihar etti. Öyleydi ya, her diktatörün sonu buydu!

Saddam Hüseyin

Saddam Hüsey’in günümüzün en tartışmalı diktatör liderlerinden birisidir. Kimi savunur, kimi savunmaz. Kimi asıldı der, kimi hayır kaçmıştır der. Tabii ki bunlar komplo teorileri, bu yüzden tarih kitaplarını aççıp, gerçek verileri, yani delilleri aktararak konuşmamız gerekir. 1979’dan 2003 yılına kadar Irak’da korku ve terörü kullanarak konumunu sürdürmüş bir diktatördür. 1988 yılında kuzey Irağın Halabja  kasabasında bulunan 5.000 kişiyi havaya uçurmuştur.

Daha hakkında yazılacak çok şey var ama o bu yazının konusu değil. Biz neticeye bakalım. ABD’nin Mart 2003’te Irak’a saldırması üzerine Bağdat’tan kaçtı. Sonraki süreçte yargılanarak idama mahkum edildi. 30 aralık 2006’da asılarak can verdi.

 Usame bin Ladin 

Usame Bin Ladin, 11 Eylül 2001’de ABD’ye yapılan saldırıların büyük ölçüde neden olduğu kişi olarak gösteriliyor. Kendisi El Kaide terörist örgütünün kurucusudur. ABD tarafından sürekli arandı ve dönemin başkanı Barack Obama tarafından 2 Mayıs’ta terör örgütü liderinin öldüğü açıklandı.

Yazımız şimdilik bu kadar. Bu listeye eklenecek daha çok katil bulunuyor. Zaman içinde bu tür yazılarla karşınızda olmaya devam edeceğiz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir