İnsan Anatomisi: 3D Sanal Gösterimi

New York Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından insan anatomisi biyo-dijital ortamda canlandırıldı. Anatomi üzerine bilgilendirme yaparken bir yandan hazırlanan üç boyutlu görsellere yer vereceğiz.

İskelet Sistemi

Biyodijital insan tasarım örneğinde iskelet sistemini görmektesiniz.
Yetişkin bir insanın iskelet sistemi 206 kemikten ve onları birbirlerine bağlayan tendon ve kıkırdak yapılardan oluşur. Kan hücresi üretmek, kalsiyum depolamak, endokrin düzenlemesi ve hareket etmek gibi birçok hayati fonksiyonların gerçekleştirilmesini sağlar. (İskelet Sistemi Nedir? İşlevi ve Hastalıkları)

İskelet Sistemi Gösterimi

Kas Sistemi

Kas sistemi 650 kastan oluşur ve günlük tüm yaşamsal faaliyetlerin devamlılığını sağlar. Kaslar sadece ağırlık kaldırmamız için değillerdir, yürümek, oturmak, gülmek, oyun oynamamak, yüz mimiklerimiz ve daha fazlası kas sistemi sayesinde yapılır. (Kas Sistemi: Çeşitleri, İşlevi, Hastalıkları)

Kas Sistemi

Sinir Sistemi

Burada periferik sinirleri göstermektedir, sinir sisteminde yer alır.
Sinir sistemi, canlıların içsel ve dışsal çevresini algılamasını sağlar. Bilgiyi elde eden ve onu işleyen sinir sistemidir. Ayrıca, hücreler ağı sayesiyle sinyallerin farklı bölgelere iletimini sağlar, organların ve kasların aktivitelerini düzenler. (İnsanda Sinir Sistemi ve Özellikleri)

Sinir Sistemi

Dolaşım Sistemi

Dolaşım sistemi, kanın, besinlerin, hormonların, oksijenin ve diğer maddelerin hücrelere ulaşmasını sağlayan, geniş çaplı organ ve damar ağıdır. (Dolaşım Sistemi: İşlevi ve Hastalıkları)

Dolaşım Sistemi

Sindirim Sistemi

Sindirim sistemi, gıdaları emen, kullanılmayan atık maddeleri yok eden ve temel besinlere dönüştüren bir dizi organdır. Eğer sindirim sistemimiz olmasaydı, vücudumuz beslenemez ve atık maddeden kurtulamazdı. (Sindirim Sistemi Nedir? İşlevi ve Hastalıkları)

Sindirim sistemi

Erkek Üreme Organı

Burada penis ve testisleri içeren erkek üreme organları gösterilmektedir.
Üreme, canlıların kendilerine benzer yeni canlılar oluşturmasını ve soylarının devamını sağlayan olaydır. Canlılar doğar doğmaz üreme yeteneklerine sahip değildir. Canlıların üreyip çoğalabilmeleri için gelişip ve olgunlaşması gereklidir.  (Erkek Üreme Sistemi; İşlevi, Özellikleri ve Hastalıkları)

üreme organları

Beyin ve Krainal Sinirler

Burada gösterilen beyin, gözler ve kranial sinirler. Beyin, vücudun aktivitelerini düzenler ve kontrol eder. Dıştan içe doğru sert zar örümceksi zar ve ince zar olmak üzere üç katlı zarla örtüdür. Beyin, ön beyin, orta beyin ve arka beyin olmak üzere üç bölümden oluşur. (İnsanda Sinir Sistemi ve Özellikleri)

Beyin ve Sinirler

Kalp ve Akciğerler

Kalp ve akciğerlerin gösterimi. Bu Bölümlerle ilgili şu makalelerimizi okuyabilirsiniz.

Kalp ve akciğer

Koşmanın Biyomekaniği

Burada koşmanın biyomekaniği gösterilmiş.

Koşmak

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir