Dünyanın En Güçlü Çenesine Sahip 10 Köpek Irkı

Dünya üzerinde köpekler evcil hayvan türlerinin başında gelir. Köpekler son derece sadakat gösteren, insanlara dost olan, yeri geldiğinde bizleri ve eşyalarımızı koruyan bir türdür. Çoğu köpek kışkırtılmadıkça kimseye saldırmaz ve unutulmamalıdır ki kötü bir köpek yoktur, kötü bir köpek yetiştiricisi vardır. Ayrıca köpekler hakkında şu makalemizi de okuyabilirsiniz.

 Bir köpeğin ısırık gücü PSI şeklinde ifade edilip ölçülebilir. Yani başka bir yerde gördüğünüz “bir kaplan 2 ton basınç uygular, kangalların çene kuvveti bir buçuk ton basar” gibi bilgiler ve yazılar doğruyu yansıtmaz, kilo bir basınç birimi değildir. Eğer bir kilo kaç PSI diye sorgularsanız şu şekilde ifade etmek daha doğru olur; 1 Psi = 0.07031 Kilogram-kuvvet / Metrekare (kg / cm²). Şimdi dünyanın en güçlü on köpek ırkı hakkında bilgiler verelim

10. Belçika Malinois Köpeği

Bu köpekler hem Fransa hemde Belçika’ya özgüdür. Her şeyden önce çok zekidirler ve koklama duyguları çok fazla gelişmiştir. Genellikle askeri alanlarda eğitilmesi kolay olduğu ve iyi koku aldıkları için kullanılırlar. Bir Malinois köpek ırkı 195 psi kadar ısırık gücüne sahiptir.

malinois köpek ırkı

9. Chow Cow

4000 yılı aşkın süredir bu köpekler Moğollar tarafından yetiştirilmiş ardından Çinliler tarafından benimsenmeye başlamıştır. Oldukça iri bir cüsseye sahip olan bu köpeğin eğitimi oldukça zor olduğundan aileler tarafından pek tercih edilmemektedir. Chow chow cinsi köpekler 220 psi ısırma kuvvetiyle bu listenin dokuzuncu sırasında yer edinebilmiştir.

Chow Chow köpek ırkı

8. Hollanda Çoban Köpeği

Bu köpek Hollanda kökenlidir. Çoban köpeği olarak anılmasının sebebi ise çiftçilere çok yardımı dokunmasından kaynaklıdır. Oldukça zeki ve çalışkan olan bu köpek ırkı 224 psi ısırma kuvveti uygulayabiliyor.

Hollanda çoban köpeği

7. Amerikan Pit Bull

Amerikan Pit Bull’u oldukça güçlü, kaslı ve atletik görünüme sahip uysal canlılardır. Aslında uysal olmaları tamamen sahiplerinin yetiştirme tarzı ile alakalı. Yetişkin bir pit bull rahatlıkla 235 psi gücünde ısırma kuvveti uygulayabilir.

amerikan pit bull

6. Alman Çoban Köpeği

Alman çoban köpeği dünyanın en popüler köpeğidir. Çok dayanıklı ve her koşula uyarlanabilir yapıları mevcuttur. Oldukça çalışkan olan bu köpekler hemen her alanda görev alıp layıkıyla yerine getirebilir. Isırma gücü 238 psi kadardır, yani tek ısırıkta kol kemiğinizi rahatlıkla kırabilir.

Alman çoban köpeği

5. Amerikan Bulldog

Amerikan Buldogları güçlü vücutları ile bilinir. kaslı gövdeleri, büyük kafaları ile 305 psi gücünde ısırma kuvveti sağlarlar.

Amerikan bulldog

4. Rottweiler

Rottweiler cinsi köpekler ilk korumalık yapmaları için eğitildiler. Oldukça güçlü köpeklerdir, binek bir arabayı dahi çekebilirler. Doğalarında korkusuz olarak bilinirler. Çeneleri 328 psi ısırma gücüne sahip.

3. Mastiff

İngiliz mastiff’leri büyük köpek ırklarındandır. Oldukça sakin ve nazik köpekler olarak bilinir. Tehlike karşısında da oldukça hızlı tepki veren bu köpek ırkı 556 psi ısırma gücüne sahiptir.

Mastiff Köpek Irkı

2. Doberman

Doberman orta büyüklükte bir köpektir. Akıllı ve zeki olduklarından dolayı iyi bir bekçi köpeği olarakta bilinirler. Ayrıca 600 psi kadar ısırma gücü uygularlar.

Doberman

1. Kangal

Kangallar Türk kökenli bir köpektir, soyları araştırıldığında Sivas şehrine kadar bulunabilir. Zaten Sivas şehrimize özgü köpeklerdir. Kangal köpekleri kendi sürüsündeki hayvanları kurtlara, çakallara hatta ayılara karşı bile savunabilir, püskürtme sağlayabilirler. Açık arayla dünyanın en güçlü köpek ırkıdır. Araştırmalara göre kangallar 743 psi gücünde bir ısırma kuvveti uygulayabilirler.

Kangal

Kaynak:

https://www.dijitalx.com/2019/01/10/continentalden-gelecek-vizyonu-teslimat-icin-robotik-kopekler/

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir