Çoçuklar ve Ebeveynler İçin Bilimsel Uğraşlar

Çocuklarınızın gelişimi ve öğrenimi için en eğlenceli aktiviteleri ve oyuncakları sizler için derledik. Geleceğin bilim insanlarına bu oyunlar sayesinde bilimi aşılayabilirsiniz. Daha yaratıcı düşünmelerini sağlayacağından kesinlikle eminiz. Sadece çocuklar değil anne ve babalarda bu hobileri edinebilir, ailecek çevrenizi ve evreni anlayabilirsiniz. Her bütçeye uygun olan bu hobileri herkes edinebilir.

Teraryum

Teraryum

Teraryumlar mükemmel ötesi bir eğitici kittir. Bitkileriniz için bir ekosistem yaratabilir, onların gelişmelerini an ve an izleyebilirsiniz. Bu sayede kendi hobinizi geliştirirken geleceğin genç biyologlarına bu işi sevdirmiş ve tanıtmış olursunuz. Üstelik bir sınırı yok her şey hayal gücünüze bağlı. Piyasada hazır halde satılanları mevcut fakat sizde gerekli malzemeleri parçalar halinde yavaş bir şekilde satın alıp ya da doğadan toplayıp hayalinizde ki bahçeyi yaratmış olursunuz.

Oyuncak Robotlar

Dot yaratıcılık robotu

 

Şüphesiz geleceğin yazılımcıları ve mekatronik mühendisleri için merak uyandıracak oyuncaklar listesinde en başta yer alır. Bu tür robotları internette kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyatları Türkiye’de vergiler ve dolar artışından dolayı biraz yukarıda olsa da daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz. Dot yaratıcılık robotu tüm cihazlara uyumludur.

Canlı Yetiştirme Kitleri

Yaşayan fosil

Resimde görmüş olduğunuz triops yaşayan fosil ya da balık yetiştirme kitleri de hem sizin hemde çocuğunuz için çok güzel bir eğitim setidir. Piyasa fiyatı ise 30-50 Türk lirası arasında değişiyor. Bu eğitim kiti size küçük bir akvaryum ve yumurtalar halinde geliyor, bu sayede yumurtadan çıktığı an ve erişkinliğe ulaştığı döneme kadar gözlemleme fırsatı buluyorsunuz. Yalnız bunlar için bir kaç önerimiz var.

Firmalar bu canlıların yumurtalarını gönderirken genelde çok küçük akvaryumlar ile gönderiyor. Siz bu akvaryumların boyutlarını biraz daha büyütebilir canlının özelliklerine göre içini düzenleyebilirsiniz. (8 yaş üstü için uygundur.)

Dürbün

Dürbün

Dürbün deyip geçmeyin, hiç kullanmayanlar için harika bir eğitici kittir. Kuş gözlemleri yapabilir, gökyüzü gözlemleri ile gecelerinizi bir masal dünyasına çevirebilirsiniz. Normal fiyata iyi bir dürbünle çok şey yapılır. Ayın kraterlerini görebilir, çok sayıda yıldıza tanıklık yapıp yıldız kümelerini ayırt edebilirsiniz. Jüpiter ve 4 uydusunu bile görebilirsiniz. Oldukça da havalı bir alet. Unutmayın Galileo Galilei, jüpiter ve dört uydusunu günümüzden kat ve kat daha kötü bir dürbünle gözlemledi. Fakat dürbünü almadan önce bir gökyüzü atlası ya da Sky Map gibi telefon uygulamaları ile çıplak gözle gözlem yapmanızda fayda var.

Eğer dürbün alacaksanız sadece gök bilimine ait yazılar bulacağınız kardeş sitemiz olan, Gokbilimi.net adlı siteden dürbün hakkında şu yazıyı okuyabilirsiniz. 

Teleskop

Teleskop

Kardeş platformumuzda dürbün hakkında yazıyı okudunuz, ilk gözlemi çıplak gözle, sonra dürbünle ve en son teleskoba geçilmesi gerektiğini öğrendiniz. Şimdi devam edelim. Kendi ve çocuğunuzun gelişimi için istisnasız en güzel aletlerden birisi teleskoptur. Piyasa fiyatları şu dönem ortalamanın üstünde olsa da yine ortalama bir fiyata işinizi görecek, dürbünden daha çok detayı size aktaracak bir teleskop edinebilirsiniz. Unutmayın, geleceğin astronom adayını yetiştirirken kendinizde harikalara şahit olacaksınız.

Mikroskop

Mikroskop

Gökyüzünü kavradık, şimdi geldi doğayı, canlıları, evrimimizi anlamaya.. Mikroskoplar harika aletlerdir, ve çok pahallı aletler sayılmazlar, yani resimde görmüş olduğunuz dijital ve iyi bir mikroskobu çok büyük paralar ödemeden sahip olabilirsiniz, fotoğraflar çekebilirsiniz. Mikroskoplar hakkında daha fazla bilgiye bu yazıdan ulaşabilirsiniz. Teknik bilgileri yakında yeni bir yazıyla aktarılacak. Mikroskop seçiminizde en iyi kararı vereceğinizi düşünüyoruz. Bu kadar konuşup Psikopatoloji Bilimi yazarı Muhammed Uyansız’ın mikroskop ile çektiği görüntüyü göstermemek olmaz. (Hareket Mikroskobu Nedir?)

Psikopatoloji Bilimi yazarı Muhammed Uyansız tarafından çekilen bir enjektör iğnesinin 400 kat büyütülmüş hali. Yani dijital bir mikroskop ile çekilmedi normal bir mikroskobun okülerine telefon kamerası tutularak çekildi. 🙂 Arkadaşımızın eline sağlık bu şartlarda bile güzel bir görüntü yakalamış. Resim kaynağı: Psikopatolojibilimi.com/Muhammed Uyansız

Bilgisayar Oluşturmak

Bilgisayar

Yanlış duymadınız, eğer kendinize ya da çocuğunuza bilgisayar almak istiyorsanız, bence gidip hazırını almayın. Çoğumuzun elinde bilgisayar var kaçımız parçalarının ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını, neyi destekliğini, hangi ülkeye ait olduğu gibi sayısız soru hakkında bilgimiz var? Geleceğin yazılım ya da teknoloji mühendisi yetiştirmede en iyi başlangıç bu olacaktır. Piyasada hemen her markanın bilgisayar parçaları bulunuyor. Bu parçaları araştırıp, toplar ve kendi bilgisayarınızı oluşturursanız sizler için çok yararlı bir uğraş olacaktır.  Bilgi ve deneyimde ekstra hediye. Kendi süper bilgisayarınızı yaratın.

Radyo seti

Radyo Kiti

Geleceğin elektronikçileri ya da boş zamanlarınızda uğraşacağınız harika bir uğraş, Kendi Fm radyonuzu yapın. Alışveriş sitelerinde bu kitleri bulabilirsiniz, yanına da bir lehim aldığınızda gerisi kafayı çalıştırmaya kalıyor. Kit içinde zaten nasıl yapılacağı yazıyor ama siz bunu yaparken eminim daha çok şey öğreneceksiniz.

Go Oyunu

Go oyunu

Çoğu insan satrancın stratejik zekaya çok büyük katkısı olduğunu ve en iyi tahta oyunu olduğunu söylüyor. Ancak başka bir topluluk ise, matematiksel zekaya sahip olanlar özellikle, en iyi strateji oynunun Go olduğunu dile getiriyor. Go, 2,500 yıldan fazla bir süre önce Çin’de icat edildi ve bugüne kadar sürekli oynanan en eski oyun olabilir. Süslü ahşap masalardan daha ucuz plastik tabakalara kadar her türlü takımı alabilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir