Çift Başlı Yılan

Bazı filozoflar insanın yine en büyük düşmanının yine kendisi olacağını söyler. Bu tartışmaya açıktır ama 2 başlı yılanların kendine zarar verme şanşlarının daha çok olduğu belli. Evet hepimiz hayatımızda bir kerede olsa kitaplarda ya da internette iki başlı bir yılan görmüşüzdür. Peki bu yılanların anatomilerini ve nasıl yaşadıklarını hiç tahmin ettiniz mi?

Virginia Hayvanat Bahçesinde İki Başlı Viper Could End için Görüntü Sonuçları - Kendisiyle Savaşmayı Durdurursa

iki başlı yılan

Amerika Birleşik Devletlerinin Virginia eyaletinde bir türe ait çok nadir olan çift başlı bir yılan keşfedildi. Yılan Virginia eyaletinin kuzeyinde bir ailenin avlusunda bulundu, daha sonra bu yılan Virginia Yaban Hayatı Merkezi’ne alınıp, herpetologlar tarafından anatomik taraması yapıldı. Herpetologlar tarafından yapılan açıklamaya göre bulunan nadir yılanın, ortak bir kalbe ve akciğere, iki yemek borusu ve ikide soluk borusu bulunuyordu. Ayrıca her baştada birer tane olmak üzere iki beyin mevcuttu, buda her iki başın av yakalayabilme ve yutabilme kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor. İşte sorunun tam olarak başladığı yerde burasıdır.

Nasıl Yaşarlar?

Bunu şöyle düşünün; yapışık bir ikiziniz var, birbirinizle yeteri kadar iletişim kabiliyetiniz yok ve bir yöne gitmek istediğinizde başka bir beyinle mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Zor şartlarda bir yemek buluyorsunuz ama bunu bölüşecek bir düşünce kabiliyetiniz bulunmuyor, biriniz yiyor yemeğin tadını alıyor diğeri bakıyor… Bu yılanlarda böyle olmuyor tabi, birbirine meydan okumalar başlıyor. Doğal şartlarda çok daha temel kararları almaktan mahrum kalıyorsunuz, örneğin bir avdan kaçmaya başladığınızda iki kafada farklı yönleri hedef alıyor. Sürekli kendinizle bir mücadele içindesiniz. Vahşi doğa bu durumda olan canlılara yaşamak için fazla zaman tanımaz.

Virginia Yaban Hayatı Merkezi tarafından çekilen bir radyograf, yılanın iki yemek borusu ve iki trakeaya sahip olduğunu, ancak sadece bir kalp ve akciğer grubu olduğunu ortaya çıkardı.

Yaban Hayatı Merkezi bu nadir türün doğada yaşayamayacağını öner sürerek çift başlı yılanların uzmanlar tarafından bakımını kontrole aldıracak. Daha sonra herhangi bir hayvanat bahçesine ya da bir eğitim merkezine bağışlaması muhtemel. Bununla birlikte çift başlı yılan çok dikkat çektiği için halk tarafından ciddi miktarlarla satın almak isteyenlerde ortaya çıktı. Şuanda 6 alıcı haber bekliyor, belki açık arttırma yaparlar ne dersiniz?

Hayvanları vahşi doğada yaşayamaz deyip doğal ortamlarından uzaklaştırarak psikolojilerini bozmak, kendi özgürlüklerine ket vurmak ne kadar doğrudur tartışma meselesi. Her neyse sağlıcakla ve sevgiyle kalın, bağınızda bahçenizde gördüğünüz yılanları öldürmeyin bir çubukla uzaklaştırın.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir