Ölü Bir Kişinin Karnındaki Tohumlar Gerçekten Ağaç Olabilir Mi?

Öncelikle bu hikayenin nasıl ortaya çıktığına dair kısa bir değinelim. 1963 ile 1974 yılları arasında küçük Akdeniz adası Kıbrıs, kanlı ve siyasi çatışmalar sebebiyle yıllarca sarsıldı. Binlerce Türk on yıldan fazla süren bir gerginlik yüzünden canından oldu. 1974’de ise Yunan kuvvetlerinin 2 kanlı darbe girişinden sonra neredeyse her şey kırılma noktasına geldi. Nihayetinde Türk askeri birliklerinin olaya el atması sonucu Kıbrıs’ın işgali 1974’de son buldu. İşte olaylarda tam burada çıkıyor. Kıbrıs basını ve pek çok başka haber kaynağı, mağarada bulunan incir ağacının ölmeden önce bir insanın çekirdeğini yediğini ve karnından filizlendiğini dile getiriyor.

Hikayeye göre; Yunan askerleri, mağarada iki kişiyi sıkıştırıp içeriye dinamit atıyorlar, dinamitin yarattığı patlama iki kişinin parçalanmasını ve mağaranın üst kısmından ışık alacak şekilde delik açıldığı dile getiriliyor. Bunlardan dolayıda ölü bir insanın karnından bitkinin filizlenmesi öngörüsü ortaya çıkıyor.  Bu hikayenin detayları oldukça gerçeklere yakın fakat filizlenen ağaç bir insanın karnından çıkmıyordu. Burada gözle görülür bir hata söz konusu, ve okuduğunuz bu haber ile ilgili kaynakları tekrardan gözden geçirmeniz gerek. Gel gelelim bizim konuya, ölü bir insanın karnındaki meyve çekirdeği filizlenip ağaç olabilir mi bakalım..

2015 yılında İrlanda’da devrilen bir ağacın köklerinde orta çağ iskelekleri bulunmuştur. 215 yaşındaki devrilen ağacın köklerinde bulunan iskeletler bir çoçuğa aitti.

Peki Cevabı?

Evet, ölü bir insanın karnındaki  tohum gerçekten meyve taşıyan bir ağaca dönüşebilir. Oregon Eyalet Üniversitesi’nde, Kıbrıs’ta da zaman geçirmiş fakat incir ağacı olayıyla ilgisi olmayan bir toprak bilimi profesörü olan Jay Noller’e göre; Meyve ağaçları nesillerini devam ettirmede meyvelerini yiyen, kuşların, ayıların, maymunların ve aklınıza gelecek diğer tüm canlı meyve yiyen canlıların, sindirilmemiş tohumları dışkılayarak (kaka ettikten sonra) filizlenip büyüyebileceğini dile getiriyor.

Diğer canlılarda görülen bu etki tabi ki insanlarda da etki ediyor. Ek olarak ölü bir insanın sadece midesinde filizlenmesi gerekmez, ölmüş bir insanın ince ve kalın bağırsak gibi herhangi bir yerinde de bu büyüme sağlanabilir.

Nihayetinde ilk anlattığımız hikayenin bazı gerçeklikleri mevcut, fakat  ağacın büyüdüğü yerde herhangi bir iskelet yapısı yada kalıntısı bulunmamıştır.

Kaynak:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir