Büyülü Orman: Malakwa, Britanya Kolumbiyası

800 yıllık sedirlerin arasında gizlenmiş 350’den fazla peri masalı heykelciği ile eski bir dünya masalsı toprağı.

Sizlere bugün pek bilinmedik bir yerden bahsetmek istiyorum. İnternette Türkçe kaynaklara baktım ve bir sonuç alamadım. Belki bir gün tatil planınız içinde yer alır. Sanatçı Doris Needham ve kocası Ernest 1950’lerde bir orman satın aldılar ve masal ve tekerlemelerdeki büyülü figürlerle doldurdular. Parkurları temizlediler ve 8 dönüm üzerinde taş duvarlar inşa ettiler; Ernest, zencefilli ev gibi görünen küçük bir ev inşa etti ve bugün hala kullanımda olan otoyoldaki şelaleyi kullanarak bir yerçekimi suyu sistemi kurdu.

Rogers Geçidi açıldığında, Trafik, Needhams’ın sıra dışı cennetine yönlendirilmeye başlandı ve 1960 yılında, “Büyülü Ormanı” resmi olarak kamuya açmaya karar verdiler. Bir zamanlar emeklilikleri için kendi mutlu yerlerini icat etmek için birlikte keyif aldıkları bir projeyken, şimdi göz kamaştırıcı ve oldukça popüler bir yerdi. Şelaleler ya da şelalenin eteklerinde havuzları, cüceleri ve perileri arkasına gizleyen ejderhaları ve korsanları vardı.

1970’e gelindiğinde, bir milyon insan kaleyi ziyaret etmek için durdu ve heykel ve ağaç evlere, Needhams’ın ormanında yer alan diğer sürprizlere hayran kaldı. Evli çiftin yaşı bir yandan ilerliyor, Büyülü Orman ise milyonlarca ziyaretçiyi kendisine çekmeye devam ediyordu. Çok geç olmadan emeklerinin meyvelerini almak isteyen Doris ve Ernest ormanlarını Rocky ve Juliet Ehlers’e sattılar.

Büyülü Orman’ın yeni sahipleri, tarihi sedirleri, ormanın masalımsı dokunusunu, ağaç evleri ve muziplik peşinde koşuşturan tatlı kunduzların kurulu düzenini bozmadan ziyaretçilere kapılarını açmaya devam etti. Eğer bir gün gitmeye karar verirseniz Büyülü Orman, Sicamous ve Revelstoke, British Columbia arasında yer almaktadır: Revelstoke Karayolundan 32 km Sicamous 1 no’lu Otoban’da 35 km.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir