Kargalar Kaç Yıl Yaşar?

Halk efsanesi olarak bilinen, kargaların 100-200 yıl yaşaması ve kargalar hakkında pek çok olguyu Psikopatoloji ekibi olarak ele alıyoruz.

İri gagaları, çirkin sesleri ile biliriz kargaları gerçekten de öyledir. Karakarga ve Kuzgunlar kargalar sınıfının leş yiyicileridir ve ortalama 30 – 40 çeşit karga türü vardır. Bir efsane haline gelmiş kargaların 100-200 yıl yaşar mit’i tabiki yanlıştır. Ortalama bir karga doğal ortamında 10 yıl yaşar, en uzun ömürlüleri ise 20 yıl yaşayabilir.

Kargaların en uzun ömürleri 20 yıl yaşayabilir.

Kargaların besin ağacı oldukça geniştir. Çöp, böcek, meyveler, yemişler ve diğer kuş türleri ile beslenirler. Kargalara kuş demekte onlar için biraz hakaret içerebilir. Gelişmiş zekaları ile bilim insanlarının bir kısmı kargaları, yunus ve şempanzelerle bir tutuyor. Bir grup bilim insanı ise kargaların zekalarının Köpekler ve Kurtlar kadar gelişmiş olduğunu söylüyor.

Kargaların muazzam sosyal ilişkileri var. Toplu halde yaşıyor ve birbirleriyle özel bir dille iletişime geçiyorlar. Hayatları boyunca tek bir eşe bağlı olarak yaşayan kargalar yavruların bakımında da ortak roller üstleniyorlar. Ayrıca sürüden ayrı kalmış bir yavru gördüklerinde ebeveynleri olmasa bile o kargaya toplu olarak bakıyorlar.

Araştırmacı Mark Schwaıger ise kargaların zekasıyla alakalı şunları söylüyor:

“Kargalar, eğitmeyi en çok sevdiğim kuşlar çünkü çok zekiler. Hatta sizden bile zeki olabilirler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir