Kaliforniya’da Yıkıcı Yangının Fotoğrafları

8 Kasım sabahın erken saatlerinde, Kaliforniya’nın hemen dışında bir yangın patlak verdi. Nasa’nın bildirisine göre şehirden 30 bin insan tahliye edildi. Nasa’ya göre bu yangın tek bir günde 20 bin hektarlık alanı yok edecek bir güçte. Hala yayılmaya devam eden yangına bir kamp ateşinin sebep olduğu söylenilmektedir. Şimdi Cennet gibi doğal güzelliklerle dolu Kaliforniya’ya ölümcül ateşin neler yaptığına tanıklık edeceksiniz.

yangının çıkış anı

Yukarıdaki uydu görüntüsü NASA’nın Suomi NPP uydusu üzerindeki bir cihaz tarafından 8 Kasım’da ele geçirildi. Kırmızı noktalar aktif olarak yanan yangınları gösteriyor.

Dev Duman

Kaliforniya’daki dehşet verici duman görüntüsü. Bu görüntü dokuz kasımda DigitalGlobe’un WorldView-3 uydusu tarafından çekildi.

Yangına uzaydan bakış

Yangın Öfke Kusuyor

Bir Los Angeles itfaiyecisi, West Hills mahallesinde ki bir evin arkasındaki yangına müdahale etmeye çalışıyor.  Bölgedeki iki yangın nedeniyle Los Angeles ve Ventura ilçelerinde yaklaşık 75.000 ev tahliye edildi.

Yangına dair

Yanan Cennet

8 Kasım 2018’de çıkan yangın bir KFC restoranını rüzgar eşliğinde havaya uçurdu. Sert rüzgârlar ve düşük nemle beslenen hızla yayılan orman yangını, Cennet kasabasından 13 Kasım itibariyle, 130.000 dönümlük bir alana yayıldı ve saatlerce düzinelerce evi yok etti. Kamp Ateşi, 13 Kasım itibariyle, şehrin %35’ini kaplamıştı bile.

Yanan Kaliforniya

Kaçan Atlar

Yangın tüm yabani canlıları tehdit etmesi yanı sıra buna kurban, kaçışan atlarda ortalıkta bulunuyordu.

Kaçışan atlar

Ateş Kasırgası

Yangınla birlikte oluşan fırtına, ateş kasırgalarını oluşturdu.

Fire whirl için resim sonucu

Ateş Hortumu

Ürkütücü Siyah Duman

13 Kasım itibariyle, yangın Venture İlçesi’nde 97.000 dönümden fazla arazi yok oldu.

Siyah Duman

Her şey Yandı

13 kasım itibariyle tüm galeriler, ve park alanları kül oldu.

İnanılmaz Bir Hasar Var

Bu görüntü kıyamet filmlerinde her yer yok olduktan sonra bir başına kalmış adamı anımsatıyor.

İnanılmaz hasar

Kıyamet sonrası filmi gibi

Ve Son..

2018 yaşanan Kaliforniya yangını hepimizi çok korkuttu, yangının şiddetinden cam şişeler ve çöp konteynırlarının dahi eridiği gözlemlendi. Bu Kaliforniya’da görülen en dehşet verici yangın olarak tanımlandı. Şuana kadar 48 ölü var ve kayıplar hala aranmakta. Daha önce 1933 yılında çıkan Griffith Park yangınında ise 29 ölüm yaşanmıştı. Kaliforniya yangınında kül olan ev sayısı 6.500 olarak gösteriliyor.

Duman tüyü

üst bakış

Koskocaman bir tabiat alanının yok olduğu bu yangında yine en büyük dersi başta kaliforniya ve bizlerin almış olması gerekiyor. Kamp yaparken çok dikkatlı olmalı, çevreye cam benzeri eşyalar bırakmamalıyız. Ormanların bizler için ne kadar önemli olduğunu hatırlamak isterseniz, “Ormansızlaştırma! Yok Edilen Ormanlar” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir